ГРАДСКИ МУАБЕТИ

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

Имаше моменти кога сакав да се откажам од сè, но поддршката од брат ми ме остави на тркачките стази

Малкумина знаат дека во Скопје живее 27-годишно момче, кое е единствениот Македонец што освоил три титули на БМУ Eвропскиот шампионат и еден од...

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

Во Македонија има убави крупни жени, но треба да им се даде поголема видливост

Последните неколку години на модните писти зачекорија и девојки/жени со облини како резултат на популација која е во постојан пораст наспроти слабите девојки....

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

Сакаме да им го организираме слободното време на децата и да им ги развиеме талентите, без трошоци врз семејниот буџет

Јас немам ни рода ни порода, затоа ја оставам оваа зграда како мој аманет во ваши раце за да биде културен дом на...

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

РАЗГОВОР СО ВЛАДИМИР АНГЕЛОВ: Богатството на Кинотеката не се мери по број на копии, туку по квалитет

Најстариот филм во Кинотеката на Македонија е филмот Манаки и датира од 1905 година. Оваа година имаат богата програма и во план е...

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

МУАБЕТ СО ЕЛЕНА КОПРТЛА ЗА ГРАДОТ НИЗ ПРИЗМАТА НА ФИЛМОТ 

Вчеравечер во Бруталиск се одржа промоција на книгата „Градот и идентитетот – филмски репрезентации“ од Елена Копртла. Книгата настанува како резултат на тригодишно...

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

ГРАДСКИ МУАБЕТИ СО САШО ВУЧИДОЛОВ – ФУЧКА: Мислат дека имам милион жени, а дома сам си спијам

Маестро Саше или Фучка е урбан лик од Скопје, кој на градот му дава поубав шмек и го бои во најубави ноти. Сашо...

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

НА ЧАРШИСКИ МУАБЕТ ВО ОСМАНЛИСКОТО КАТЧЕ НА ЧИЧКО БУРХАН: Ме знаат по кафето сварено на песок, ама лимонадата од рози секој мора да ја проба

Во старата скопска чаршија, покрај златарската улица во едно мало сокаче кај Безистенот, се наоѓа чичко Бурхан со својата кафетерија „Отоман Кафе 1299‘‘....

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

ГРАДСКИ МУАБЕТИ СО ФОТОГРАФОТ ВЛАДИМИР АРСОВСКИ: За одлична фотографија некогаш се малку и 4 години

Владимир Арсовски е еден од тројцата фотографи кај нас, кој се има стекнато со титулата Мајстор на уметничка фотографија. „Во рамките на Фотосојузот...

ГРАДСКИ МУАБЕТИ

Скопски муабети по кумановска линија

Разговор со тетарскиот режисер, Милош Андоновски, натурализиран скопјанец. „Здраво на сите јас сум скопјанка од крајот на светот, затоа што има многу што...

Препорачуваме