АКТУЕЛНО

АКТУЕЛНО

Лицата со попреченост може да поднесуваат барања за повластено користење на јавниот превоз

Заинтересираните граѓани, лицата со оштетен вид, лицата со оштетен слух, лицата со телесно оштетување, лицата со интелектуална попреченост, бубрежно болните, лицата со аутистичен...

АКТУЕЛНО

Аеродром станува првата смарт-општина во Македонија – објавен повикот за избор на стратешки партнер

Општина Аеродром го објави повикот на избор на стратешки партнер кој преку јавно приватно партнерство треба да го реализира проектот „Смарт Аеродром“. Проект,...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош купи седум електрични тротинети за потребите на вработените

Општина Карпош, со издвоени средства од Буџетот набави седум нови електрични тротинети кои ќе бидат користени од страна на општинската администрација за работни...

АКТУЕЛНО

Жирафата Флопи угинала како последица на малиген тумор на црниот дроб и метастази во белите дробови

По добиените официјални резултати од обдукцискиот протокол за угинувањето на жирафата Флопи, од ЗОО Скопје соопштија дека врз основа на патохистолошки наод, и...

АКТУЕЛНО

Град Скопје и УНДП во заедничка акција засадија 1.500 дрвја и садници во новата Ботаничка градина во Скопје

Градоначалничката Данела Арсовска и постојаниот претставник на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП), Армен Григоријан, денеска учествуваа во голема заедничка акција за...

АКТУЕЛНО

Општина Центар ја отвори првата Енергетска канцеларија во државата

Општина Центар ја отвори првата Енергетска канцеларија во нашата земја, со цел да ја поттикне енергетската транформација и транзиција во локалните самоуправи, но...

АКТУЕЛНО

Доделени годинишните награди на Здружението на просветни работници на Град Скопје

Во организација на Здружението на просветни работници на Град Скопје, а во соработка и со поддршката на локалната самоуправа, на 2 декмеври во...

АКТУЕЛНО

Хуманитарни пакети за најранливите категории граѓани

Под слоганот „Помогни, донирај и заштити ја животната средина“, Граѓанската хуманитарна иницијатива од група граѓани, меѓу кои и Зоран Велески, родител на Александар,...

АКТУЕЛНО

Кај поранешна „Алумина“ ќе се гради комплекс од згради, две од нив високи по 35 ката

На просторот кај некогашната фабрика „Алумина“, во населбата Тафталиџе, се планира изградба на комплекс на згради со различна катност, меѓу кои двете највисоки...

АКТУЕЛНО

Костадиновска Стојчевска: Културата не смее веќе да чека

Министерството за култура го презема правото за реконструкција на Универзална сала. Ги повикувам надлежните од Град Скопје веднаш да ја достават целокупната документација...