АКТУЕЛНО

АКТУЕЛНО

Чарна Невзати со говорот „Кој ја плаќа цената на војната и тероризмот“ победник на ораторската вечер „Иво Пухан“

Студентката Чарна Невзати со говорот „Кој ја плаќа цената на војната и тероризмот“ е победничката на 26. Ораторска вечер „Иво Пухан“ која се...

АКТУЕЛНО

Ќе се постават 15 велосипедски паркинг- држачи во основните училишта и две сервисни станици

Основните училишта на територијата на Општина Гази Баба ќе добијат велосипедски паркинг- држачи, додека на бензинските станици, во трговските центри и на плоштадите...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош добива овластен просветен инспектор во образованието

Во рамки на триесет и шестата седница која се одржа на Универзитетот Скопје, советниците од Општина Карпош расправаа и полноважно одлучуваа по 16...

АКТУЕЛНО

За една недела „пајакот“ крена 224 непрописно паркирани возила во Центар

За една недела на територија на општина Центар казнети се 224 возачи кои непрописно ги паркирале своите возила и со тоа го попречувале...

АКТУЕЛНО

Над 2.000 ученици во Шуто Оризари добија пакети со текстил од Агенцијата за управување со одземен имот

Министерот за правда Кренар Лога и директорот на Агенцијата за управување со одземен имот Дритон Небиу денеска на учениците во Општинското основно училиште...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош ќе доделува по 3.000 денари за лицата со попреченост

Општина Карпош вчера го одбележи Денот на лицата со попреченост, по чиј повод ќе додели еднократна парична помош во висина од 3.000 денари,...

АКТУЕЛНО

Во „Песталоци“ ќе биде отворена книга на жалост, психолози ќе комуницираат со соучениците на Вања

Утре од 9 часот, на службениот влез на училиштето Јохан Хајнрих – Песталоци ќе биде отворена книга на жалост. Општина Центар ги повика...

АКТУЕЛНО

Донесен ДУП-от за Долно Лисиче

По долг период на изработка и добиено позитивно мислење од сите надлежни институции, Советот на Општина Аеродром на седницата го донесе деталниот урбанистички...

АКТУЕЛНО

Преку анкетен прашалник граѓаните ќе го креираат буџетот на Ѓорче Петров

Oпштина Ѓорче Петров започна процес за вклучување на жителите при изготвување на Програмите за работа, проектите од витален интерес и на Буџетот за...

АКТУЕЛНО

Студентите кои пропуштиле, можат повторно да аплицираат за субвенциониран оброк

Од денеска, па сè до вторник, 7 ноември, студентите што досега не успеале да се пријават и да го остварат правото на субвенциониран...