ПРИКАЗНИ

ПРИКАЗНИ

ЗЕЛЕНИОТ ДИЈАМАНТ НА СКОПЈЕ: Како кралската градина стана Градски парк

Градскиот парк во Скопје е волшебна оаза сместена во срцето на главниот град. Ова волшебено зеленило бил сведок на одливот и протокот на...

ПРИКАЗНИ

Луѓето порано се срамеа ако имаа нечисти чевли!

Сакип Севхеров од Шуто Оризари е меѓу најстарите чистачи на чевли во Скопје. Тој вели дека на локацијата каде што е сега, пред...

МАГАЗИНПРИКАЗНИ

Зоолошката градина во Загреб – волшебен микросвет кој плени со својата хармонија

Зоолошката градина на градот Загреб е една од трите зоолошки градини во Хрватска. Иако мала по површина, има неверојатно богати содржини и е...

ПРИКАЗНИ

Што може да посетите во Скопје оваа зима

Директните летови за Скопје почнуваат на 18 декември. Одбравме осум работи што можат да се направат во главниот град во зима. За два...

ПРИКАЗНИ

КУПУВАЈТЕ САМО ОД ВИСТИНСКИ ПЧЕЛАРИ: Продажбата на фалсификуван мед се поголема

Како да се препознае вистинскиот мед од напливот на се поголемиот број фалсификати? Денес, за жал, се повеќе има мед помешан со разни...

ПРИКАЗНИ

КАЛИНА, ДАМЈАН, ЛИНА, МАКСИМ, БИСЕРА…: Десет млади од Македонија ќе бидат жири за најновите светски филмови

Од 20 до 29 јули во Џифони Вале Пјана во Италија се одржува 53-то издание на Филмскиот фестивал Џифони, најголемиот филмски фестивал за...

ПРИКАЗНИ

Фаворизирањето на определени денови за мајки, татковци, деца и потребата од нивно одбележување и славење значи сигурна деструкција на сите семејни вредности

Први јуни е меѓународен ден на децата, кога скоро во сите земји се организираат активности кои ги слават децата, детската игра, кога се...

ПРИКАЗНИ

КАКО ЖИВЕЕ ЕДЕН ОД НАЈСТАРИТЕ ЖИТЕЛИ НА СКОПСКАТА ЗООЛОШКА: Другарството меѓу Дуња и Даела научно невозможно, во пракса прекрасно

Во скопската Зоолошка градина во која живеат над 500. различни видови на животни, слоницата Дуња е една од најстарите. После шимпанзото Мими, Дуња...

ПРИКАЗНИ

Кога има љубов, трпение и посветеност не постојат деца со попреченост

Во Скопје речиси половина век функционира средно училиште кое нуди можност за стручно и работно оспособување и образование за ученици со посебни образовни...

ПРИКАЗНИ

ЛИЧНА ПРИКАЗНА: Гого Чупона раскажува како се излекувал од хероинска зависност благодарение на Нарконон центарот

„Бев хероински зависник 17 години , почнав од мали нозе скоро кога имав 13 години, почнав најпрво со користење на трева поточно марихуана,...