3632 Articles52 Comments
МАГАЗИН

Креативна работилница за средношколци за пишување поезија „Запознавање со поетскиот универзум на Анте Поповски“

Во рам­ки­те на про­е­ктот „По­е­зи­ја во фар­мер­ки“, кој е со­ста­вен дел од сед­мо­то из­да­ние на ме­ѓу­на­род­на­та по­ет­ско-кул­тур­на ма­ни­фе­ста­ци­ја „Ан­те По­пов­ски-Ан­те­во пер­о“, во биб­ли­о­те­ка­та...

ЅВЕЗДИТЕ ВЕЛАТ

Неделен хороскоп од 20. до 27. мај: Полната месечина во Стрелец ја менува судбината на 4 хороскопски знаци

Полната Месечина во Стрелец не очекува на 23 мај и ќе има силно влијание врз Стрелците, Рибите, Близнаците и Девицата. Полната месечина секогаш...

АКТУЕЛНО

ПОЦ: Санкционирани 191 непрописно паркирано возила

ЈП „Паркинзи на Општина Центар“ и Општина Центар, во соработка со Сообраќајната полиција – Скопје, минатата недела санкционираа 191 непрописно паркирано возило, кои...

КУЛТУРА

Светската пијанистичка ѕвезда Фазил Сај на официјалното затворање на концертната сезона на Македонската филхармонија

Овој четврток (23 мај), со почеток во 20 часот, на концертот насловен „Алфа и омега“, ќе настапи еден од најпознатите пијанисти денес, турскиот...

СЦЕНА

Свечено врачување на наградата „Роман на годината“ за 2023 година

Вечерва во 19:30 часот во Драмскиот Театар Скопје, ќе се одржи свечено врачување на наградата „Роман на годината“ за 2023 година. Овогодишен лауреат е...

КУЛТУРА

Промоција на „Шарени ириси“ – новата хибридна инклузивна сликовница во издание на „Арс Ламина“

Новата хибридна инклузивна сликовница на кирилско писмо и на Брајова азбука во издание на „Арс Ламина“, „Шарени ириси“, ќе биде промовирана денеска во...

АКТУЕЛНО

Десет приказни за времето, луѓето и прекинатите врски

Уличниот фестивал “Статуафест – Прекинати врски/Broken relationship”, изминатите три дена ја размрда едноличноста на градот и го направи центарот на Скопје малку поинакво,...

ИНФО

Нов летен расад низ зеленилото во градот

Со повеќе видови на нов сезонски расад, јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ започна со уредување на цветните површини низ зеленилото во градот. –...

МАГАЗИН

Дел од најагресивните раси кучиња

Некои раси кучиња се посклони кон агресивно однесување од останатите, па поради тоа, тие не се препорачуваат за неискусни љубители и сопственици кои...

ИНФО

Ново детско катче и простор за одмор во општина Кисела Вода

Ново детско катче е отворено на улицата „Ѓорѓи Димитров” во Општина Кисела Вода. Детското катче содржи терен за мал фудбал, нова урбана опрема,...