3691 Articles53 Comments
АКТУЕЛНО

Герасимовски: Парк на Франкофонија добива паметно осветлување

Од Паркот на Франкофонијата започна инсталирањето на Тип 3 светилките кои се дел од паметното осветлување на јавни површини во Општина Центар. Овие...

КУЛТУРА

Во МСУ – Скопје се отвора изложбата „Настан од една нишка: Глобални наративи во текстил“

На 28 мај, во 20 часот во Музејот на современата уметност – Скопје ќе биде отворена интернационалната изложба „Настан од една нишка: Глобални...

ЅВЕЗДИТЕ ВЕЛАТ

Паричниот хороскоп за јуни носи многу изненадувања

Играме уште еден ѕвезден рулет, а ѕвездите ќе бидат поповолни за пари од другите во јуни за одредени хороскопски знаци. ОВЕН Јуни им...

СЦЕНА

„Херојското доба на Хистрите“ – нова изложба во Археолошкиот музеј

Изложбата „Херојското доба на Хистрите“ денеска во 14 часот ќе биде отворена во Археолошкиот музеј во Скопје. Претходно, во 12 часот, предвање на...

АКТУЕЛНО

Од денес секој четврток „И јас сум на Водно“

Почнувајќи од овој четврток, од 19 до 23 часот, планинарско-спортскиот клуб „Н2О“ го најавува почетокот на серијалот „И јас сум на Водно“, секој четврток...

ИНФО

Водата во Скопје е квалитетна и безбедна за пиење

Скопјани пијат квалитетна и безбедна вода. Тоа го потврдуваат анализите и испитувањата на примероците вода земени од повеќе мерни места во градот спроведени...

АКТУЕЛНО

Испратете разгледница со мирис: Франција со поштенски марки кои мирисаат на багети

Франција во полн ек се подготвува за претстојните Олимписки игри, погрижувајќи се секој мал детаљ да биде совршен за таа пригода. Тие веќе...

ИНФО

„Цртање на асфалт“ во Детски културен центар Карпош

Манифестацијата „Цртање на асфалт“ ќе се одржи денеска со почеток од 10 часот во Детскиот културен центар „Карпош“ во Скопје. Оваа година, мотото...

ИНФО

Утре паркиралиштата на ПОЦ ќе бидат бесплатни

По повод претстојниот државен празник „Св. Кирил и Методиј“ – Денот на сесловенските просветители, утре сите паркиралишта на ЈП Паркинзи на Општина Центар...

АКТУЕЛНО

„Девијантно Девојачко“ на Клелија во Бруталиск

Во склоп на Skopje Pride Weekend, Клелија, трансдисциплинарна дизајнерка од Скопје која овој петок во 21 часот ќе го реобмисли просторот на Бруталиск....

Препорачуваме