АКТУЕЛНО

АКТУЕЛНО

Герасимовски: Комерцијална банка донираше имот на Општина Центар за изградба на јавна зелена површина

По барање на Општина Центар, Комерцијална банка донираше имот за изградба на јавна зелена површина за жителите на улица „Киро Крстевски Платник“, во...

АКТУЕЛНО

„Трчај во Кисела Вода“ на 9 март

Атлетскиот клуб „АККА“ од Скопје, со поддршка на Општина Кисела Вода, ја организира спортската манифестација „Трчај во Кисела Вода”. Овој спортски настан ќе...

АКТУЕЛНО

САНКЦИИ ВО ЦЕНТАР: Казнети 225 возач за непрописно паркирање

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје изминатата седмица санкционираа 225 непрописно паркирани возила кои го попречувале...

АКТУЕЛНО

Кисела Вода ја реконструираше спортската сала во ООУ “Кузман Јосифовски Питу”

Завршена е реконструкцијата на училишната спортска сала во ООУ “Кузман Јосифовски Питу”. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски го посети реновираниот oбјект каде е поставена нова...

АКТУЕЛНО

МВР: Фотографираните во „Пролет“ и „МТВ“ може да проверат на интернет дали им е готов пасошот

Министерството за внатрешни работи (МВР) информира дека од денеска е ставена во функција, најавената можност, граѓаните на Скопје кои се фотографирале за нови...

АКТУЕЛНО

Денеска можете бесплатно да го разгледате Скопје со туристички водич

По повод Светскиот ден на туристичките водичи, македонската Асоцијација на туристички водичи и придружници, денеска (24 февруари) организира бесплатен разглед на градот Скопје....

АКТУЕЛНО

Почна асфалтирањето на четири улици во село Драчево

Започнаа градежни активности за реконструкција на улиците „Корџевска“, „Домазетовска“, „Мишевска“ и „Чучевска“ во селото Драчево. – Овие четири сообраќајници претходно беа опфатени со...

АКТУЕЛНО

Утре бесплатен разглед на Скопје по повод Светскиот ден на туристички водичи

По повод Светскиот ден на туристички водичи, Македонската aсоцијација на туристички водичи и придружници в сабота организира бесплатен разглед на градот Скопје. Од...

АКТУЕЛНО

Прва канцеларија за родителство во Карпош

Во рамки на програмските активности на Општина Карпош, денес се одржа работен состанок со Експертскиот Центар за родителство НВО Алтернатива и одговорното лице...

АКТУЕЛНО

Поставени две кутии за донација пред влезот на ЗОО

Скопската Зоолошка градина се приклучува на хуманитарната акција за успешно лекување на младиот Леонид Индов, а на влезот во градината поставени се две...