АКТУЕЛНО

Тротоарите во Дебар Маало блокирани од градежни матријали

Тротоарите на улицата Радњанска во Дебар Маало кај словенечка амбасада се узурпирани од градежни матријали. Во овој дел се градат неколку згради, а градилиштата се проширени на тротоарите, но и на самата улица.

Граѓаните морат да се движат низ арматура, песок,цигли и други градежни матријали.

Во Скопје ниту еден инвеститор не го почитува Законот за градба, според кој градилиштето треба да е во рамките на градежната парцела, а не надвор од неа и не смее да зафаќа јавна површина. Па така кога се градат згради се оградуваат тротоарите, а често и дел од улиците. Багерите и камиони разнесуваат песок низ улиците и стојат кај ќе стасаат.

 

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

4.700 основци од Бутел ќе добијат бесплатни униформи

4.700 основци на територија на општина Бутел ќе добијат бесплатни училишни униформи....

АКТУЕЛНО

БУБАМАРАТА НА ДНК СЕ ПРОДАДЕ ЗА 250 ИЛЈАДИ ДЕНАРИ: Донирани 690 илјади денари за лекување на младиот Леонид

Групата ДНК ја објавија на лицитација бубамарата што ја добија, со цел...

АКТУЕЛНО

Наредната сезона ќе профункционира градинката „Гоце Делчев“

Градоначалникот на Општина Илинден, Александар Георгиевски, оствари работна средба со министерот за...

АКТУЕЛНО

Целосно е реконструирана градинкатa „Пчелка 2“

Со реновирање на внатрешноста на објектот, заврши втората фаза од проектот за...