АКТУЕЛНО

СКОПЈЕ СМРДИ ЗАТРУПАНО ВО ЃУБРЕ-ФОТОГАЛЕРИЈА

Втор ден вработените во ЈП „Комунална хигиена“ не го собираат ѓубрето од контејнерите и кантите. Втор ден главниот град е затрупан во ѓубре и смрди. На температури над 30 степени контејнерите се полни, а ѓубре има и околу нив, на пешачките и велосипедските патеки.

Дебар Маало

Ова е прв пат во историјата на Град Скопје кога градоначалничка е Данела Арсовска, а директорка на ЈП „Комунална хигиена“ Косана Мазнева-Николиќ, ѓубрето да не се собира и да се доведат во опасност граѓаните од ширење на заразни болести.

Аеродром

Вработените во „Комунална“ и синоќа останаа во дворот на претпријатието односно не излегоа со камионите да собираат ѓубре. Незадоволни се од раководството на претпријатието, бараат повисоки плати, исплата на К-15 и враќање на работа на колегите кои Мазнева-Николиќ пред неколку дена ги отпуштила.

Влае
Карпош 4

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Кучешки маскенбал во Скопје

Во организација на ЈП „Лајка“ вчера во градскиот парк се одржа максенбал...

АКТУЕЛНО

Центарски улици 2 – Светски ден на уметноста

Уметноста е забележан момент. Смрзната слика која мигот го отсликува, поставен како...

АКТУЕЛНО

Бесплатни билети за учениците од Центар во театар за деца и младинци

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски потпиша Меморандум за соработка со Националната установа „Театар...

АКТУЕЛНО

Конечно, тргнати новогодишните куќарки од плоштадот

Град Скопје вчера ги тргна новогодишните куќарки од Плоштад Македонија. Екипи од...