АКТУЕЛНО

5 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА НА СТОЛТЕНБЕРГОВА: Ќе замине ли коцката кај Градскиот стадион во историјата?

Улицата Столтенбергова која поминува покрај Градскиот стадион и салата и фудбалските игралишта на Работнички во Градскиот парк конечно ќе се реконструира. Оваа фреквентна улица е делумно пропадната, искршена и целата е со дупки. Советот на Општина Центар на последната седница ја прифати одлуката на Град Скопје за меѓуопштинска соработка, односно за реконструкција на Столтенбергова.
За поправка и санирање од градската каса ќе бидат издвоени околу 5 милиони денари, а работите ќе ги изведе ЈП Улици и Патишта-Скопје.
Засега нема најави кога ќе отпочне реконструкцијата иако таа е дел од подпрограмата Ј6-одржување на улици летно.
Дали со оваа реконструкција коцката на улицата ќе биде тргната и замената со асфалт се уште не се знае.
Општина Центар ќе треба да ги решава и можните имотно правни спорови како и да издаде решение за реконструкција.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Препорачуваме

Related Articles

АКТУЕЛНО

Герасимовски: Парк на Франкофонија добива паметно осветлување

Од Паркот на Франкофонијата започна инсталирањето на Тип 3 светилките кои се...

АКТУЕЛНО

Од денес секој четврток „И јас сум на Водно“

Почнувајќи од овој четврток, од 19 до 23 часот, планинарско-спортскиот клуб „Н2О“...

АКТУЕЛНО

Испратете разгледница со мирис: Франција со поштенски марки кои мирисаат на багети

Франција во полн ек се подготвува за претстојните Олимписки игри, погрижувајќи се...

АКТУЕЛНО

„Девијантно Девојачко“ на Клелија во Бруталиск

Во склоп на Skopje Pride Weekend, Клелија, трансдисциплинарна дизајнерка од Скопје која...