јубилеј

КУЛТУРА

75 години јубилеј на Детски културен центар „Карпош“

ЈУ. Детски културен центар – Карпош прославува 75 годишно постоење. Тоа е малата скопска палата на булеварот Илинден, каде од 1948 година ,...

КУЛТУРА

(ЕКСКЛУЗИВНИ ФОТОГРАФИИ) ВРЕДНА КОЛЕКЦИЈА НА ИЗЛОЖБАТА ПО ПОВОД 70-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ИСТОРИСКИ МУЗЕЈ

Во Музејот на Република Македонија сe одбележа 70-годишниот јубилеј од отпочнувањето на дејноста на Историскиот музеј со отворањето на изложбата „70 Години Историски...

СЦЕНА

Јубилејно 20. издание на „Поточиња“ на 13 и 14 мај во Филхармонија

На 13-ти и 14-ти мај во Македонска Филхармонија по јубилеен 20-ти пат, ќе се одржи детскиот фестивал „Поточиња“. Најавена е голема роденденска забава, а на...