Јетон Шаќири

СКОПСКИ ВЕСТИ

МОН објави конкурс за учебници за седмо одделение кои ќе се користат од наредната учебна година

Министерството за образование и наука – Педагошка служба денеска објави Конкурс за учебници за наставни предмети за седмо одделение кои ќе се користат...

АКТУЕЛНО

МОН: Со широка поддршка продолжува реформата на основното образование

Реформата на основното образование ќе продолжи согласно предвидената динамика, затоа што ги дава очекуваните ефекти. Предизвици постојат и тие се надминуваат преку заеднички...

АКТУЕЛНО

За десет дена ќе се знае дали новата учебна година ќе почне на 11 септември

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири најави дека за десет дена МОН ќе излезе со став дали ќе има поместување на почетокот...

АКТУЕЛНО

УЧИЛИШТАТА ДОБИЈА НАСОКИ: Еве како треба да се постапува за подинување на безбедноста и превенција од меѓуврсничко насилство

Министерството за образование и наука, на сите основни и средни училишта во државата им додели јасни насоки за подинување на безбедноста и превенција...

РИТАМ НА ГРАДОТ

ДАНЕЛА НЕ ДОЈДЕ НА ПЛОШТАДОТ МАКЕДОНИЈА ЗА ДА ГИ ПОЗДРАВИ МАТУРАНТИТЕ И ДА ИМ ПОСАКА УСПЕХ

На овогодинешната матурска парада, која што се одржа денеска напладне танцуваа квадрил и салса околу 400 матуранти под мотото Стоп за насилството. Матурската...

ИНФО

Шаќири: Оформена е програма за ориентација на учениците од осмо и деветто одделение

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска учествуваше на конференција на Филозофскиот факултет при Универзитетот во Тетово посветена на предизвиците на наставниците...

АКТУЕЛНО

МОН отвори мејлови на кои учениците ќе можат да пријават врсничко насилство

Mинистерството за образование и наука (МОН) отвори адреса за пријавување насилство во училишта, prijavinasilstvo@mon.gov.mk, односно paraqitdhune@mon.gov.mk како централно место каде може да се...