црна гора

МАГАЗИН

Котор на прво место на листата на најубави места во светот за 2023

Списанието „Тајм аут“ ја претстави својата листа од 30 најубави места во светот за 2023 година. На место број еден е Котор, Црна...

МАГАЗИН

За ден одмор во Црна Гора се трошат од 70 до 100 евра

Собирајќи ги минималните дневни трошоци на едно четиричлено семејство, на одмор на црногорското приморје – за сите три оброци, сладоледи, две кафиња, лежалки,...

ИНФО

Конкурс за учество на летен воен камп за млади 2023 во Црна Гора

Министерството за образование и наука во соработка со Министерството за одбрана објави јавен повик за учество на 5 средношколци од земјава на летен...