фотоволтаичен кров

АКТУЕЛНО

Инсталирана фотоволтаична централа во ООУ „Гоце Делчев“

На покривната конструкција на ООУ „Гоце Делчев“ во општина Илинден поставена е фотоволтаична  централа со вкупна инсталирана моќност од 15 kW (киловати) проектирана...

АКТУЕЛНО

ОПШТИНА ЦЕНТАР: Три училишта добиваат фотоволтаични системи

ТД „Енергија Центар“ ќе ги постави првите фотоволтаични централи во општинските основни училишта „Киро Глигоров“, „11 Октомври“ и „Јохан Хајнрих Песталоци“. Советниците од...

ИНФО

На чаирско училиште поставен фотоволтаичен кров

Во основното училиште „Конгреси и Манастирит“ во Општина Чаир, вчера беше пуштен во употреба фотоволтаичниот кров, кој се очекува во текот на годината...