улични кучиња

АКТУЕЛНО

„Лајка“ ќе организира макенбал за кучиња во Градски парк

ЈП „Лајка“ во недела во Градски парк во Скопје ќе организира маскенбал за кучиња. На маскенбалот ќе се избира најдобро маскирано куче и најдобро...

ИНФО

Две лица вчера биле каснати од улични кучиња

Во текот на вчерашниот ден  две лица биле каснати од улични кучиња во Скопје. На 19.02.2024 во 09:45 часот во Полициската станица Бит...

АКТУЕЛНО

Три лица вчера каснати од улични кучиња

Три лица вчера биле каснати и повредени од улични кучиња во Скопје. Според билтенот на Министерството за внатрешни работи вчера во 12:10 часот...

АКТУЕЛНО

Дете каснато од улично куче во Карпош

Малолетно дете било каснато од улично куче во Скопје. Според билтенот на Министерството за внатрешни работи на 02.10.2023 во 20:05 часот во Полициската...

АКТУЕЛНО

Ужасна смрдеа ги „ничкоса“ граѓаните кои чекаа автобус кај пазарот во Бутел

Автобуската постојка кај пазарот во населбата Бутел утрово буквално ги „ничкоса“ граѓаните, кои чекаа автобус. Кој како доаѓаше, не можеше да не ја...

АКТУЕЛНО

Граѓаните да пријавуваат улични кучиња, неделава ќе се заловуваат во Гази Баба

ЈП „Лајка“ во текот на оваа недела ќе спроведе акција за заловување на улични кучиња во општина Гази Баба. Тимовите заловувачи оваа недела...

ИНФО

Во април во „Лајка“ кастрирани 114 улични кучиња

Минатиот месец ветеринарите во ЈП „Лајка“ кастрирале 114 улични кучиња. Како што велат од претпријатието, 100 од нив биле заловени од заловувачките тимови,...