угостителски услуги

ИНФО

Угостителските услуги лани поскапеле за 9.8 отсто

Цените на угостителските услуги во декември во споредба со ноември 2023 година, се зголемени за 0.5 %, соопшти Државниот завод за статистика. Во...

АКТУЕЛНО

ДЗС: За 7,7 отсто зголемен индексот на цените на угостителските услуги во јули 2023

„Индексот на цените на угостителските услуги во јули 2023 во споредба со јуни 2023 година е зголемен за 0,1 отсто“, објави Државниот завод...

ИНФО

ДЗС: Угостителските услуги поскапи за 13,4 отсто во однос на лани

Цените на угостителските услуги во мај годинава, во споредба со април, се зголемени за 1.2 %. Во однос на мај лани, пак, растот...

АКТУЕЛНО

Угостителските услуги во април поскапи за 12.3 проценти 

Според податоците на Државниот завод за статистика, цените на угостителските услуги во април во споредба со март годинава се зголемени за 2.6 %. Споредено...