трибина

ИНФО

Гази Баба почна со изградба на трибина во дворот на ООУ Наум Охридски

– Општина Гази Баба почна со изградба на трибина во дворот на подрачното училиште ООУ Наум Охридски во Црешево, објави градоначалникот, Бобан Стефковски....

КУЛТУРА

Денови на шпанската литература во Скопје

Во свечената сала на Друштвото на писателите на Македонија денеска со почеток во 11 часот, ќе се одржи манифестацијата „Денови на шпанската литература“....

КУЛТУРА

ТРИБИНА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК: Со жив говор можеш да привлечеш повеќе читатели, а тоа е суштината на јазикот

По повод одбележување на Денот на македонскиот јазик, 5. Мај планирани се повеќе активности во склоп на Саемот на книга што се одржува...