психолози

АКТУЕЛНО

Во „Песталоци“ ќе биде отворена книга на жалост, психолози ќе комуницираат со соучениците на Вања

Утре од 9 часот, на службениот влез на училиштето Јохан Хајнрих – Песталоци ќе биде отворена книга на жалост. Општина Центар ги повика...

МАГАЗИН

ПОПУСТЛИВО РОДИТЕЛСТВО: Mетод на воспитување кој е лош за децата

Попустливото родителство е метод кој води до разгалено однесување на детето. Родителите честопати не се свесни дека на детето му прават повеќе штета...

МАГАЗИН

Како да се израсне неразгалено и интелигентно дете?

Родителите обично малку доцна сфаќаат дека воспитуваат разгалено дете кое не ги слуша и не е свесно за последиците од своето однесување. Психолозите...

АКТУЕЛНО

Педагози и психолози ќе дебатираат за безбедноста и насилството помеѓу децата

Во Министерството за образование и наука утре ќе се одржи средба со универзитетски професори од областа на педагогијата и психологијата, безбедноста и сајбер...