промоции

КУЛТУРА

Промоции на книги од Пламен Тотев и Сашо Кокаланов

Во Скопје и во Куманово на 11 и 12 јануари ќе бидат промовирани книгите „Среќните луѓе не слават родендени“, од македонскиот автор Сашо...

КУЛТУРА

Промоција и разговор со словенечкиот писател Драго Јанчар

Издавачката куќа „Арс Ламина“, вечерва со почеток во 19 часот, организира промотивен разговор во книжарницата „Литература.мк“ на улица „Македонија“ со словенечкиот писател Драго...

КУЛТУРА

МАКЕДОНСКИ АВТОРИ ВО ФОКУС НА ГОДИНАШНОТО ИЗДАНИЕ НА САЕМОТ НА КНИГА

Денес почна 35. издание на Саемот на книга во Скопје. Оваа година фокусот е ставен на промоција на македонски автори со нивни авторски...