причини

МОЕ ЗДРАВЈЕ

Причини поради кои кашлицата трае подолго

Веројатно сте забележале дека речиси сите околу вас кашлаат. Како причината за кашлицата да не може да исчезне, туку продолжува. За што се...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

ЗУЕЊЕ ВО УШИТЕ: Еве што може да биде причината за тоа

Честото зуење во ушите или тинитус може сериозно да влијаат на квалитетот на вашиот живот. Околу 10 до 15 проценти од луѓето страдаат...

МАГАЗИНМОЕ ЗДРАВЈЕ

Долготрајна, хронична кашлица – можни причини и поттикнувачи

Брзо дејствување по одредени симптоми, може да помогне за брзо надминување на кашлицата. Исто така, спречувањето, т.е. превенцијата е многу важна. Долготрајната, односно...

МАГАЗИН

Зошто запаѓаме во „зимски блуз“ и депресија

Пократки денови, студено, темно … во зима обично ни паѓа расположението. Но, некои од нас развиваат и вистинска сезонска депресија. Како да се...

МАГАЗИН

ЗОШТО СЕКОГАШ ДОЦНИМЕ НА РАБОТА: Кога ќе заѕвони часовникот, станете веднаш

Одложувањето на алармот за будење и недостатокот на сон се најчестите грешки поради кои не пристигнуваме на време. Според едно неодамнешно американско истражување,...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

Зошто се појавува херпес

Херпесот е многу честа вирусна инфекција, а најчесто е последица на ослабен имунитет. Може да се појави и при силен стрес, анксиозност или...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

Сигурно не сте знаеле дека дома имате лек што помага против првутот

Иако првутот не е сериозна состојба, тој може да биде прилично непријатен и заморен. За среќа, природата нуди неколку прилично евтини и ефективни...

МАГАЗИН

ДАЛИ СТЕ СЛУШНАЛЕ ДЕКА МЛАКАТА ВОДАТА Е ПОДОБРА ЗА ПИЕЊЕ?

Нутриционистката Наташа Ѓукиќ, вели дека топлата вода е подобра за рехидратација на организмот, додека ладната вода го поттикнува варењето. Сигурно многу пати сте...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

Од кои причини може да се јави често мокрење

Честото мокрење обично е знак на внес на повеќе течности. Но, ако не се внесува толку  многу течност, а сепак пречесто го посетувате...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

Не ја игнорирајте болката на десната страна на стомакот дури и ако сте го отстраниле слепото црево

Постојат многу можни причини за абдоминална болка. Тоа може да биде само истегнување или прејадување, но некои од причините може да бидат многу...