петиција

АКТУЕЛНО

Центар дава поддршка за граѓанската петиција за преземање конкретни мерки за безбедност на децата

Општина Центар дава целосна поддршка на петицијата потпишана од група граѓани/родители чии што деца учат во ОУ „Коле Неделковски“ во Општина Центар-Скопје. Петицијата...

АКТУЕЛНО

Петиција за насилничкото однесување во Центар до МВР, МОН и МТСП

Петиција до Министерство за внатрешни работи, Министерство за образование и Министерство за труд и социјална политика ќе биде поднесена по минатонеделните настани на...

АКТУЕЛНО

ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ ЗГРАДИТЕ ВО ЛИСИЧЕ: Не сакаме бетонизација, Муцунски да го повлече планот

Жителите на населбата Лисиче поднесоа петиција до градоначалникот на Општина Аеродром Тимчо Муцунски и Советот на Општината против новиот предлог-Детален урбанистички план. Велат...

АКТУЕЛНО

ПЕТИЦИЈА ЗА ФУНКЦИОНАЛНА ПОЛИКЛИНИКА ВО ШУТО ОРИЗАРИ: Само 18 отсто од мајките и бебињата биле посетени од патронажна сестра

Граѓаните од Шуто Оризари потпишуваат петиција за добивање на поликлиника која ќе работи и ќе пружа здравствени услуги како што е законски утврдено,...