патарини

АКТУЕЛНО

НЕМА ЗАСТАНУВАЊЕ НА ПАТАРИНИ: Македонија и Србија со заеднички систем за плаќање

Македонија и Србија од денеска имаат заеднички систем за плаќање патарини. Тоа значи дека граѓаните на двете земји кои имаат електронските тагови со...

АКТУЕЛНО

36 ГОДИНИ ОД ВОВЕДУВАЊЕ НА НАПЛАТНИТЕ СТАНИЦИ: Лани рекордни 53 милиони евра наплатени од патарините

Кога во далечната 1987 година беа пуштени во употреба трите наплатни станици на територијата на државата првиот билет на првото возило што помина...