Папокот на светлината

КУЛТУРА

Венко Андоновски по втор пат номиниран за Толстоева наградата, меѓу кругвите позната и како Источен Букер

Романите „Палата на соништата“ на Исмаил Кадаре (Албанија), „Внука“ на Бернхард Шлинк (Германија, познат по романот и филмот „Читачот“), „Зимски војник“ на Даниел...

СЦЕНА

ВО ГРАДСКА БИБЛИОТЕКА: Промоција на „Папокот на светлината“

Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Скопје вечер со почеток во 19 часот, ќе биде промовиран романот „Папокот на светлината“ од Венко Андоновски,...