пазар

ИНФО

Во Карпош започна традиоционалниот пазар на зелки

Од изминатиот викенд, во Општина Карпош започна традиоционалниот пазар на зелките, кој ќе трае еден месец. Локалната самоуправа на  мештаните- земјоделци од населбата Бардовци  и Злокуќани...

АКТУЕЛНО

ТУРИЗМОТ СО ПОСТОЈАН РАСТ: Земјава лани меѓу првите 10 во светот со зголемен девизен прилив

Светската туристичка организација изминатите две години македонскиот туристички сектор го рангираа на многу високи места. Во 2019 година земјава со раст од повеќе...

ИНФО

Пазарот во Драчево ќе стане како Бит Пазар

Жителите во населбата Драчево ќе добијат нов, реконструиран пазар. Овој пазар ќе биде на местото на веќе постоечкиот пазар, каде што во моментов...