Општина Центар

СКОПСКИ ВЕСТИ

Герасимовски: Сајбер булингот е „злото“ на новото време, клучно е домашното воспитување

Сајбер булингот е „злото“ на новото време кое бара сериозен пристап од повеќе институции за да се намали и спречи, истакна денеска градоначалникот...

АКТУЕЛНО

Герасимовски: Комерцијална банка донираше имот на Општина Центар за изградба на јавна зелена површина

По барање на Општина Центар, Комерцијална банка донираше имот за изградба на јавна зелена површина за жителите на улица „Киро Крстевски Платник“, во...

АКТУЕЛНО

Пофалница за младите балерини од „Булфрогс балет“ за освоеното прво место во Виена

На реноминарниот натпревар што се одржа во Виена, македонските балерини во јуниорска категорија триумфираа со изведба на фрагмент од балетот „Сон на летната...

АКТУЕЛНО

Kрводарителска акција во скопското старо Матично

Во организација на Општина Центар утре (22 февруари) ќе се одржи крводарителска акција во Младинскиот центар „Матично“, кој се наоѓа на локацијата на...

АКТУЕЛНО

Општина Центар со јавен повик за реконструкција на фасади на колективни станбени згради

Општина Центар го објави јавниот повик со кој се повикуваат сите заинтересирани сопственици на заеднички делови на колективни станбени згради управувани од управител...

АКТУЕЛНО

ГЕРАСИМОВСКИ: 75 решенија по 7.000 денари за семејствата со новороденче во Центар

Градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски денеска додели 75 решенија за еднократна парична помош за новороденчиња во износ од 7.000 денари. „Ова се...

АКТУЕЛНО

Центар ќе добие нов парк и градинка

Изгласан e ДУП-oт за локалитетите Клинички центар и Геолошки завод, Градска четврт Ј 21. Во него се предвидува повеќе зеленило и паркови, од...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Оштетени игралишта во Капиштец, Герасимовски со апел да не се вандализира јавното добро

Сите игралишта што беа реконструирани пред неколку месеци се вандализирани. Последен е примерот се игралиштата во Капиштец, кои се оштетени. Реквизите се скршени,а...

АКТУЕЛНО

На 14 локации ќе можат да се поставуваат подвижни објекти и апарати за улична продажба

Општина Центар за прв пат ќе воведува ред во уредувањето, организацијата и одржувањето на подвижните објекти што вршат различна дејност. Советот на Општина...

АКТУЕЛНО

Герасимовски: 25 квалитетни и посветени асистенти ќе се грижат за учениците со посебни образовни потреби во Општина Центар

Општина Центар во второто полугодие ангажира 25 лични асистенти за ученици со посебни образовни потреби во училиштата на своја територија. На последниот јавен...