општина Аеродром

АКТУЕЛНО

Аеродром ќе биде првата смарт општина

– Огромно е задоволството денес да го потпишеме договорот со кој што го официјализираме почетокот на јавно-приватното партнерство помеѓу општина Аеродром и корперацијата...

АКТУЕЛНО

Продолжува поддршката на учениците од Аеродром за Леонид

Активностите за поддршка на лекувањето на Леонид Индов, продолжија со заеднички настан кој Општина Аеродром го организираше со поддршка на организацијата „Нула Отпад“....

АКТУЕЛНО

Целосно е реконструирана градинкатa „Пчелка 2“

Со реновирање на внатрешноста на објектот, заврши втората фаза од проектот за реконструкција на објектот на клонот „Пчелка 2“ во населбата Лисиче, кој...

АКТУЕЛНО

СМАРТ АЕРОДРОМ: Паметни светилки, бесплатен интернет, изнајмување велосипеди и тротинети

Општината Аеродром преку повик за јавно – приватно партнерство ја избра компанијата „Кресцент-смартсити дооел Скопје“ која во следниот период има обврска да го...

АКТУЕЛНО

Информативна кампања за зонско паркирање во Ново Лисиче и Реонски центар

Општина Аеродром во соработка со јавното претпријатие „Градски паркинг“ започна кампања за информирање на граѓаните за бенефитите од зонското паркирање кое треба да...

ИНФО

Заврши реконструкцијата на подрачното училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче

Заврши реконструкцијата на подрачното училиште „Гоце Делчев“ во Долно Лисиче. Со градежните зафати, се изврши целосна реконструкција и поставување на енергетски-ефикасна фасада, замена...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Заврши реконструкцијата на детската градинка „Калинка“ во Аеродром

Заврши целосната реконструкција на внатрешноста на објектот „Калинка“ во општина Аеродром. Сега градинката е опремена со нов функционален мебел, нов ламинат, плочки и...

АКТУЕЛНО

Технички унапреден и дигитализиран образовен процес во основното училиште „Блаже Конески“

Дечињата од основното училиште „Блаже Конески“ сега имаат можност да бидат дел од образовен процес кој е технички унапреден и дигитализиран со нова...

АКТУЕЛНО

ООУ Лазо Ангеловски доби енергетски ефикасно ЛЕД осветлување

Основното училиште „Лазо Ангеловски“ во општина Аеромдром доби енергетски ефикасно ЛЕД осветлување. – Преку транспарентен процес и неколку форумски сесии во чии рамки...

АКТУЕЛНО

Во Стар Аеродром се воведува бесплатно зонско паркирање

Граѓаните од населбата Стар Аеродром ќе добијат бесплатно зонско паркирање. Оваа одлука на барање на граѓаните ја донесе Општина Аеродром во соработка со...