На Точак

АКТУЕЛНО

„На Точак“ со реакција што е реконструирано на улицата Никола Карев

Откако Град Скопје ја промовираше реконструираната улица Никола Карев, на потегот од крстосницата со булеварот Кузман Јосифовски Питу до крстосницата со улица Ѓуро Ѓоновиќ,...

АКТУЕЛНО

Внимателно кога слегувате од автобус да не се судрите со велосипедист

Никој не е виновен за она што некој смислил на исто место да бидат сместени и автобуските постојки и велосипедските патеки, велат од...

АКТУЕЛНО

Улицата „Ангел Динев“ да добие широки тротоари, велосипедски патеки, зеленило и клупи

Од „Борба за Влае“ велат дека улицата „Ангел Динев“ е многу ризична за движење на учениците поради тесните тротоари на кои има улично...

АКТУЕЛНО

„На точак“ му дадоа поддршка на Град Скопје за доставениот предлог-закон за комунална полиција

Донесувањето закон за комунална полиција на Градот Скопје е од исклучителна важност за поефикасно и побрзо справување со загадувачите на терен, смета градоначалничката...

АКТУЕЛНО

Општина Центар е највело скопска општина за 2023

Општина Центар е избрана за највело општината во Скопје и околината за 2023. Ова признание за првпат годинава го воведуваат здружението на граѓани...

АКТУЕЛНО

Испакнатини на асфалтот на Кузман Јосифовски-Питу само 9 месеци по реконструкцијата

Подигнат е асфалтот на булеварот Кузман Јосифовски-Питу кај комплексот банки. Оваа сообраќајница Град Скопје ја реконструираше пред 9 месеци, но за кратко време...

АКТУЕЛНО

„НA ТOЧАК“: Лажна е објавата дека ќе има пешачки и вело-патеки кај Стара железничка станица

Од неформалната група ентузијасти со цел подобро велосипедско Скопје „На Точак“ велат дека нема дека ќе има велосипедски, пешачки патеки и нови сообраќајни...

АКТУЕЛНО

Анкета за наградување на ‘Највело општина во Скопскиот плански регион’

На Точак ги повикува сите граѓаните кои користат велосипед како превозно средство или пак рекреативно во Скопје и околината да се вклучат во...

АКТУЕЛНО

ПЕШАЦИТЕ ОНЕВОЗМОЖЕНИ ДА ГИ КОРИСТАТ ТРОТОАРИТЕ ЗА ДВИЖЕЊЕ

Групата скопски велосипедисти „На точак“ бараат екипите на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ под итно да ги исечат гранките на дрвјата кои натежнале...

АКТУЕЛНО

„НА ТОЧАК“ НЕЗАДОВОЛНИ: Данела смени асфалт ама не направи велосипедски патеки на Рузвелтова

Град Скопје пред десетина дена заврши со реконструкција на улицата Рузвелтова, но на неа не изведе велосипедски патеки. Поставен е само нов асфалт...