насилство

АКТУЕЛНО

УЧИЛИШТАТА ДОБИЈА НАСОКИ: Еве како треба да се постапува за подинување на безбедноста и превенција од меѓуврсничко насилство

Министерството за образование и наука, на сите основни и средни училишта во државата им додели јасни насоки за подинување на безбедноста и превенција...

АКТУЕЛНО

КАМПАЊА НА МОН: Само заедно, можеме да ставиме крај на училишното насилство

Министерство за образование и наука почна кампања за подигнување на свеста особено кај младите, за важноста на мирот, ненасилно и толерантно однесување во...

АКТУЕЛНО

Ѓуровски: Во трката за пари, по кариера или по преживување, се заборава на децата, потребен е системски пристап

Во трката за пари, по кариера или по преживување, се заборава на децата. Потребен е системски пристап, смета професорот Марјан Ѓуровски од Институтот...

АКТУЕЛНО

МОН отвори мејлови на кои учениците ќе можат да пријават врсничко насилство

Mинистерството за образование и наука (МОН) отвори адреса за пријавување насилство во училишта, prijavinasilstvo@mon.gov.mk, односно paraqitdhune@mon.gov.mk како централно место каде може да се...