матица македонска

КУЛТУРА

Објавена книгата „Просто и строго – Конески“ од Иван Антоновски

По повод 30 години од смртта на Блаже Конески, книгоиздавателството „Матица македонска“ ја објави книгата „Просто и строго – Конески“ од Иван Антоновски....

КУЛТУРА

Во пресрет на 120 годишнината од смртта на револуционерот Гоце Делчев, промоција на роман за љубовта на Гоце Делчев и Јанка Каневче

Книгоиздателството „Матица македонска“ денеска напладне во книжарницата „Матица ексклузив“ го  промовираше романот „Ако се родат некакви чувства“ од Блаже Миневски, посветен на љубовта...