кисела вода

АКТУЕЛНО

Во дворот на Цементарница поставена мерна станица за квалитетот на воздухот

Поставена е мерна станица во дворот на Цементарница „Усје“, преку која жителите на Кисела Вода  ќе имат увид во квалитетот на воздухот во...

АКТУЕЛНО

Кисела Вода ја реконструираше спортската сала во ООУ “Кузман Јосифовски Питу”

Завршена е реконструкцијата на училишната спортска сала во ООУ “Кузман Јосифовски Питу”. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски го посети реновираниот oбјект каде е поставена нова...

АКТУЕЛНО

Во Кисела Вода обновени две улици и направен нов паркинг

Во општина Кисела Вода, во населбата 11 Октомври – згради се реконструирани две улици и е обезбеден дополнолнителен простор за паркирање во близина...

АКТУЕЛНО

Превентивни прегледи од логопеди во сите градинки во Кисела Вода

Општина Кисела Вода, во соработка со Министерството за здравство и Програмата за спроведување на превентивни прегледи за рана дијагностика на пречки во развојот...

АКТУЕЛНО

Кисела Вода исчисти огромна дива депонија

Општина Кисела Вода денес исчисти дива депонија на местото викано Бара. Истата е настаната како резултат на неодговорно однесување и негрижа кон животната...

АКТУЕЛНО

Кисела Вода: Граѓаните го избраа проектот за набавка на опрема за чистење на јавните површини

„Заедно за чиста околина” е насловен проектот кој граѓаните го одбраа за реализација на четвртата форумска сесија од проектот „Зајакнување на општинските совети”-фаза...

АКТУЕЛНО

Кисела Вода обезбеди униформи за сите 5.460 ученици

Општина Кисела Вода започна со достава на униформите за учениците од основните училишта на своја територија. Сите 5.460 основци од прво до деветто...

АКТУЕЛНО

Сите училишта во Кисела Вода ќе добијат фотоволтаици

Дoговор за заедничка инвестиција во фотоволтаици, енергетска ефикасност и заштита на човековата околина потпишаа градоначалникот на општина Кисела Вода, Орце Ѓорѓиевски, и директорот...

АКТУЕЛНО

Новогодишен карван со Дедо мраз ќе ги радува децата во Кисела Вода

Оваа година Дедо Мраз повторно доаѓа во Кисела Вода и ќе подели пакетчиња за сите дечиња. Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски информира дека новогодишниот карван...

ИНФО

Започна изградбата на новиот мега парк во Кисела Вода

Започнаа на градежните активности за изградба на новиот мега-парк во општина Кисела Вода. Во паркот покрај зелениот појас, дрвјата и садниците, предвидена е...