институт за македонски јазик

КУЛТУРА

Почнуваат Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“

Свечено отворање на манифестацијата Отворени денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, ќе се одржи денеска во амфитеатарот на Институтот. На отворањето...

КУЛТУРА

Огромен успех е што луѓето го прифатија и го чествуваат Денот на македонскиот јазик

Министерството за култура по повод 5. мај, Денот на македонскиот јазик организира дебата со која ги афирмира македонскиот јазик и кириличното писмо. Денешната...