елена јованова грујовска

КУЛТУРА

Огромен успех е што луѓето го прифатија и го чествуваат Денот на македонскиот јазик

Министерството за култура по повод 5. мај, Денот на македонскиот јазик организира дебата со која ги афирмира македонскиот јазик и кириличното писмо. Денешната...