Европска Комисија

АКТУЕЛНО

Во Скопје прв регионален министерски состанок за Планот за раст на Западен Балкан

Во Владата на Северна Македонија денеска ќе се одржи првиот состанок за Планот за раст на Западен Балкан и Инструментот за реформи и...

ИНФО

ЦУК: Позитивна оценка на ЕК за бројот за итни повици 112, за надградба на капацитетите се аплицира за нов ЕУ проект

Според извештајот на Европската комисија, Центарот за управување со кризи (ЦУК) успешно го имплементираше проектот за воведување на 112 како дел од напорите...

АКТУЕЛНО

Промоција на новите финансиски инструменти на ЕУ за микро, мали и средни претпријатија

Скопје е домаќин на регионалниот хибриден настан “Open4Business – Made in the Western Balkans – Supported by EU” во организација на Европската комисија,...

КУЛТУРА

ДАЛИ СКОПЈЕ ЌЕ ЈА ИЗГУБИ ШАНСАТА ДА БИДЕ ЕВРОПСКА ПРЕСТОЛНИНА НА КУЛТУРАТА: Втората фаза не е ни почната, а до август треба да биде готова

Во јануари 2023 година градот Скопје влезе во потесна селекција, заедно со градот Будва, да стане потенцијална Европска престолнина на културата за 2028...