драчево

АКТУЕЛНО

Почна асфалтирањето на четири улици во село Драчево

Започнаа градежни активности за реконструкција на улиците „Корџевска“, „Домазетовска“, „Мишевска“ и „Чучевска“ во селото Драчево. – Овие четири сообраќајници претходно беа опфатени со...

АКТУЕЛНО

Нови училници доби ООУ ,,Кузман Шапкарев” во Драчево

Активностите за унапредување на наставниот процес за нашите ученици кој интензивно се одвива во основните училишта на наша територија, продолжуваат и понатаму. –...

ИНФО

Почна реконструкција на сите улици во населба Драчево

Градоначалникот на општина Кисела Вода Орце Ѓорѓиевски, го означи почетокот на градежните активности во населбата Драчево. Со ова, се вели во соопштението, дека...

АКТУЕЛНО

Ѓорѓиевски: Започна изградбата на рекреативното туристичко место ,,Покрсти” во Драчево, налик на Водно

Започнувањето градежните активности за изградба на новото рекреативно туристичко место во Драчево кое ќе биде новото Водно во градот. Местото ќе нуди пешачење...

ИНФО

Асфалтирани „Гутенбергова”и „Волтерова” во Драчево

Завршија градежните активности за реконструкција на улиците „Гутенбергова” и „Волтерова” во населбата Драчево. Вкупната должина на овие две улици изнесува 350 метри, односно...

ИНФО

Нов асфалт и паркинг за улицата Герника во Драчево

Општина Кисела Вода стартуваше со градежни работи на улицата Герника во Драчево. Нов асфалт ќе биде поставен на површина од околу 2.800 метри...

ИНФО

Ќе се прави летно кино во Драчево

Mестото викано Дупки во населбата Драчево ќе стане парк. Ова место долго време беше локација која сите ја избегнуваа бидејќи претставуваше една огромна...

ИНФО

Реновиран паркот во Драчево

Обновен и освежен со нови содржини е паркот во Драчево кој се наоѓа на местото каде бeа отстранети времени објекти. На површина од...

ИНФО

КОЈ ДЕНЕС ЌЕ БИДЕ БЕЗ СТРУЈА: Објавен список на улици на кои ќе има работи на мрежата

Денес, од 14 до 15 часот, без струја ќе останат корисниците на дел од улица Славка Динкова (кај школото и градинката), дел од...

ИНФО

Почна да се гради затворениот пазар во Драчево

Вчера се постави камен темелник на најавениот нов затворен пазар во Драчево. Пазарот ќе се простира на околу 3000 квадратни метри, а ќе...