договори

КУЛТУРА

ДАЛИ СКОПЈЕ ЌЕ ЈА ИЗГУБИ ШАНСАТА ДА БИДЕ ЕВРОПСКА ПРЕСТОЛНИНА НА КУЛТУРАТА: Втората фаза не е ни почната, а до август треба да биде готова

Во јануари 2023 година градот Скопје влезе во потесна селекција, заедно со градот Будва, да стане потенцијална Европска престолнина на културата за 2028...