депресија

МАГАЗИН

Истражување: Поголема поддршка за да се избегне „изгубена генерација“ поради лошо психичко здравје

Младите Британци сè повеќе страдаат од проблеми со психичкото здравје што ја попречуваат нивната способност да најдат работа, посочува испитување објавено од „Фондацијата...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

Дали додатоците во исхраната можат да помогнат да се потиснат симптомите на депресија

Симптомите се многу различни и со различен интензитет, а најчесто се недостаток на енергија, промени во апетитот, несоница или прекумерна потреба за сон,...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

КОЈА Е РАЗЛИКАТА ПОМЕЃУ ДЕПРЕСИЈА И АНКСИОЗНОСТ

Разграничувањето помеѓу депресијата и анксиозноста понекогаш може да биде предизвик бидејќи тие можат да манифестираат слични симптоми и често коегзистираат. Сепак, постојат некои...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

ЗАМОР,НЕМАЊЕ ЕНЕРГИЈА,ДЕПРЕСИЈА: Кои се знаците дека имате недостаток од витаминот Б12

На луѓето им требаат 50 микрограми витамин Б12 дневно, а оние кои имаат недостаток на оваа хранлива материја може да искусат одредени тешкотии,...

МАГАЗИН

Што да направите ако ве „убива“ пролетниот замор и нерасположение

Во овој дел од годината вообичаено е да се чувствува пролетен замор кој може да влијае на нашето расположение, концентрација и немир. Пролетниот...