ден на македонскиот јазик

ИНФО

Учениците од Коле Неделковски во посета на Саемот на книгата

Изминатиот викенд, учениците од ООУ Коле Неделковски заедно со одделенските раководители го посетија овогодинешниот Саем на книга, по повод Денот на македонскиот јазик...

КУЛТУРА

Огромен успех е што луѓето го прифатија и го чествуваат Денот на македонскиот јазик

Министерството за култура по повод 5. мај, Денот на македонскиот јазик организира дебата со која ги афирмира македонскиот јазик и кириличното писмо. Денешната...