дебата

АКТУЕЛНО

Сè повеќе училишта во Шпанија ги забрануваат телефоните во училниците

Низ цела Шпанија, групите на Ватсап се полни од родители кои дебатираат за една од најконтроверзните теми во земјата: Дали училиштата треба да...

АКТУЕЛНО

„Родова еднаквост во пристапните процеси во ЕУ“ – регионален форум во Скопје

Коалицијата за родова еднаквост во процесот на пристапување во ЕУ (EQUAPRO) организира регионален форум во Скопје со наслов „Родова еднаквост во пристапните процеси...

АКТУЕЛНО

Педагози и психолози ќе дебатираат за безбедноста и насилството помеѓу децата

Во Министерството за образование и наука утре ќе се одржи средба со универзитетски професори од областа на педагогијата и психологијата, безбедноста и сајбер...