град Скопје

АКТУЕЛНО

Скопје разубавено со над 2.000 садници

Со садење на над 2.000 садници, градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, заедно со вработените од Град Скопје и јавното претпријатие „Паркови и...

АКТУЕЛНО

Ќе се изврши уште едно пробно товарење пред целосно да се пушти за сообраќај

Потребно е повторно да се изврши испитување на мостот „Беласица“ со пробен подвижен товар за да се увиди во каква статичка и динамичка...

АКТУЕЛНО

Советниците од Град Скопје да донираат еден месечен паушал, а Арсовска една плата за да се помогне на Лео

Скопје е град на солидарноста, Скопје е град на хуманоста, скопјани знаат што значи помошта кога ти е најпотребна, време е уште еднаш...

АКТУЕЛНО

Градот Скопје со 50 градски институции отпочнува хуманитарна акција за Лео

Градот Скопје со 50 градски институции отпочнува хуманитарна акција за обезбедување на неопходните средства за лекувањето на Леонид Индов. Од денеска се отпочнува...

АКТУЕЛНО

Нема да има нова фабрика во Ѓорче Петров, туку проширување на постојната, со многу помала развојна површина, вели Стојкоски

Апсолутно нема ниту една нова фабрика на постојната локација, туку е постоечката која има добиено многу помала развојна површина како што реков во...

АКТУЕЛНО

Арсовска најави кривични пријави за изгласаниот ДУП во Општина Ѓорче Петров

Без согласнот од Град Скопје, Советот на општина Ѓорче Петров викендов на седница изгласале измени на Деталниот урбанистички пан (ДУП) со кој се...

АКТУЕЛНО

23 средни училишта добиваат зеленило и нова урбана опрема

Град Скопје најавува почеток на проект со кој сите 23 градски средни училишта добиваат зеленило и нова урбана опрема. – Отпочнуваме со средното...

АКТУЕЛНО

Редовно сообраќаат автобусите на ЈСП „Скопје“, вработените денеска ќе ја добијат јануарската плата

Автобусите на Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“ утрово излегоа од двете авто бази во Автокоманда и Ѓорче Петров и редовно сообраќаат. – Надминати се...

АКТУЕЛНО

Утре ќе нема јавен градски превоз во Скопје

Утре, 16 февруари, во Скопје нема да има градски автобуси бидејќи вработените не ја добиле јануарската плата, соопшти попладнето на 15 февруари претседателот...

АКТУЕЛНО

Арсовска продолжува да ги игнорира прашањата на советниците, цела година не може да се одржи седница

Денеска Советот на Град Скопје имаше уште еден неуспешен обид да одржи седница за советнички прашања, која повторно заврши само со утврдувањето на...