виолета танчева златева

КУЛТУРА

Промоција на книгата „Бела сама“ од Виолета Танчева Златева во КИЦ

Утре со почеток од 19:19 часот  во Културно информативен центар Скопје- Салон Империјал 2 ќе се промовира најновото прозно дело на истакнатата македонска...

КУЛТУРА

Виолета Танчева-Златева е добитничка на наградата „Антево слово“ 2022/2023

Виолета Танчева-Златева за нејзината песна „Севселенска“ е годишна лауреатка на шестиот меѓународен конкурс „Антево слово“, распишан од Меѓународната поетска манифестација „Анџело Ла Векија“...

КУЛТУРА

ТРИБИНА ПО ПОВОД ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК: Со жив говор можеш да привлечеш повеќе читатели, а тоа е суштината на јазикот

По повод одбележување на Денот на македонскиот јазик, 5. Мај планирани се повеќе активности во склоп на Саемот на книга што се одржува...