визбегово

АКТУЕЛНО

Жителите на Визбегово: Имаме училиште, но немаме пат

Граѓаните од населбата Визбегово, иако сега имаат ново училиште, се соочуваат со сериозен проблем – недостиг на пат кој води до неа. Оваа...

АКТУЕЛНО

Целосно е завршено новото општинско училиште во Визбегово

Целосно завршено е новото општинско училиште во Визбегово и отклонети се сите недостатоци, извести градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски. „Завршен е технички...

АКТУЕЛНО

ОПАСНОСТ: Еден месец исклучени семафорите кај Момин поток за накај Визбегово

Веќе четири недели семафорите на улицата после кружниот тек за накај Визбегово се исклучени. Сигнализацијата е исклучена, полиција не го регулира сообраќајот, па...

АКТУЕЛНО

Визбегово ќе добие основно училиште

Жителите на Визбегово ќе добија основно школо во населбата. На последната седница на Советот на Општина Бутел беше донесена одлука за основање на...

АКТУЕЛНО

ОПАСНОСТ: Трет ден по ред исклучени семафорите кај Момин поток за накај Визбегово

Веќе трет ден семафорите на улицата после кружниот тек за накај Визбегово се исклучени. Сигнализацијата е исклучена, полиција не го регулира сообраќајот, па...

ИНФО

Нов асфалт на 25 улици во Бутел

Во тек е акција на асфалтирање 25 улици на цела територија на општина Бутел. Денес започна реконструкција и саниција на дел од улицата...

ИНФО

Без вода дел од Визбегово

Поради уличен дефект на „Јадранска Магистрала“ бб, во близина на Комодита, денеска прекинато водоснабдување ќе имаат корисниците на дел од Индустриска зона Визбегово,...

ИНФО

Една улица од Визбегово без вода

Поради уличен дефект на ул.1/ Визбегово бб (кај пругата), вода ќе немаат корисниците од ул. 1 и дел од ул. 3 Визбегово. Од...