велосипедски патеки

АКТУЕЛНО

Младите скопјани бараат велопатеки и редовни автобуски линии

Здружението „Гоу грин“ – Скопје ги собра и ги достави првите младински барања со фокус на одржливиот транспорт за оваа година. Анкетираните млади...

АКТУЕЛНО

Внимателно кога слегувате од автобус да не се судрите со велосипедист

Никој не е виновен за она што некој смислил на исто место да бидат сместени и автобуските постојки и велосипедските патеки, велат од...

АКТУЕЛНО

„НA ТOЧАК“: Лажна е објавата дека ќе има пешачки и вело-патеки кај Стара железничка станица

Од неформалната група ентузијасти со цел подобро велосипедско Скопје „На Точак“ велат дека нема дека ќе има велосипедски, пешачки патеки и нови сообраќајни...

АКТУЕЛНО

„НА ТОЧАК“ НЕЗАДОВОЛНИ: Данела смени асфалт ама не направи велосипедски патеки на Рузвелтова

Град Скопје пред десетина дена заврши со реконструкција на улицата Рузвелтова, но на неа не изведе велосипедски патеки. Поставен е само нов асфалт...