вежба

АКТУЕЛНО

Меѓународна вежба за пожар на отворено по реално сценарио во Кучково

Од денес па до 22 март во с. Кучково ќе се одвива вежба за пожар на отворено по реално сценарио, а во присуство...

АКТУЕЛНО

Силна експлозија од петарда на Градскиот плоштад

Силна експлозија од петарда на Градскиот плоштад. Се слуша силен вресок на девојка со раскрвавени око и рака, која бара помош. Момче ја...

АКТУЕЛНО

Црвениот крст во Скопје ќе организира симулациска вежба во итна ситуација-земјотрес

Црвениот крст на Република Северна Македонија на 18 октомври 2023 година во 11 часот, во Скопје ќе реализира симулациска вежба по прва помош...

АКТУЕЛНО

Ќе се симулира спасување во случај на земјотрес

Црвениот крст на Македонија на 18. октомври ќе организира голема вежба за спасување во случај на земјотрес во која ќе бидат вклучени и...

ИНФО

Екипи на Црвен крст ќе проверуваат колку возачите знаат да пружат прва помош

По повод 8 Мај, Светскиот ден на Црвениот крст и на Црвената полумесечина, Црвениот крст на Град Скопје денеска организира јавен настан на...