болести

МАГАЗИН

Болести кои може да ги предизвика несоницата

Несоницата е проблем за голем број луѓе, а како што објаснуваат лекарите, може да предизвика неколку здравствени проблеми. Повремените напади на несоница можат...

МАГАЗИН

ШТО СЕ ОТКРИВА КРВНАТА ГРУПА: Од ризик за шеќерна болест до болести на срцето

Најмалку застапена кај луѓето во светот е крвната група АБ. Но, овој дел од населението има најголема опасност од губење на меморијата, вели...

МОЕ ЗДРАВЈЕ

Седум причини зошто се јавува тресење на рацете

Тремор, или треперење на рацете означува неволно движење или „тресење“ на горните екстремитети кај еден човек. Тоа, според лекарите, може да биде симптом...