Date

Апр 08 2023
Expired!

Time

7:00 pm - 7:40 pm

Cost

200.00ден

ЗРНОТО ГРАШОК И ПРИНЦЕЗАТА

Светски познатата бајка ПРИНЦЕЗАТА НА ЗРНО ГРАШОК, во текстот на бугарскиот драмски писател Атанас Илков во насловот претрпува промена и на нашиот репертоар се појавува како ЗРНОТО ГРАШОК И ПРИНЦЕЗАТА. Ова е убедливо најстарата наша претстава што се уште е активна. Својата премиера оваа претстава ја имаше во далечната 1993 год.