МАГАЗИН

Апликацијата „Сигнал“ ја зајакнува приватноста

Американската компанија „Сигнал“, позната по истоимената програма за дигитална комуникација, воведува дополнителни мерки за заштита на приватноста на корисниците, така што тие во иднина ќе може да употребуваат кориснички имиња наместо своите телефонски броеви за контакт.

„Вашиот телефонски број веќе нема да биде видлив за сите луѓе на апликацијата ‘Сигнал’. Ќе може да контактирате со кого било без да го споделите бројот, и да контролирате кој може да Ве најде на апликацијата“, соопшти компанијата на својата страница.

Тоа значи, ако направите корисничко име, тоа ќе биде невидливо на профилот. Луѓето на кои им испраќате пораки во апликацијата исто така не можат да го видат или најдат корисничкото име, освен ако не го споделите со нив. Клиентите може да создадат корисничко име преку поставките на нивните профили и тоа мора да содржи два или повеќе бројки на крајот.

Опцијата за кориснички имиња во мигов е достапна во бета-верзијата, а ќе биде достапна и за сите корисници наредниве седмици. За „Сигнал“ засега сѐ уште е потребен телефонскиот број кога корисникот се регистрира на апликацијата.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

МАГАЗИН

Совети за родители и поуспешни деца

Начинот како се разговара со децата и како родителот се однесува во...

МАГАЗИН

Марго Роби подготвува филм за играта „Монопол“

о светскиот успех на филмот „Барби“, Марго Роби повторно му се навраќа...

МАГАЗИН

И покрај благодетите на јаболката, постои момент кога не смеете да ги консумирате

Она што повеќето луѓе не го знаат е дека постои одредено време...

МАГАЗИН

Минатиот месец забележан како „најтоплиот март“ во светот

Минатиот месец беше „најтоплиот март“ забележан на глобално ниво, според мерењата направени...