АКТУЕЛНО

Герасимовски: Комерцијална банка донираше имот на Општина Центар за изградба на јавна зелена површина

По барање на Општина Центар, Комерцијална банка донираше имот за изградба на јавна зелена површина за жителите на улица „Киро Крстевски Платник“, во близина на поликлиника Идадија.

„Упатувам благодарност до Комерцијална банка што преку оваа донација реши долгогодишен проблем во Општина Центар. Имотот кој општината го добива под владение, првенствено бил во приватна сопственост, а потоа станува имот на банката, како преземено средство врз основа на ненаплатени побарувања. Комерцијална банка е докажана институција со долгогодишна висока репутација и доверба во нашата држава и затоа со задоволство ја прифаќаме донацијата. Просторот ќе биде јавен за сите граѓани, а Центар ќе добие ново урбано зелено катче“, изјави градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски.

Имотот на кој се наоѓа руинираниот објект, пред се го нарушува изгледот на Општината во овој дел на Центар, а го попречува и пристапот на станарите до сопствените домови. Со оваа донација од страна на Комерцијална банка и преземање на објектот во владение на Општина Центар, се решава децениски проблем за жителите и партерно уредување на нов јавен простор.

„Целта на оваа донација е граѓаните да добијат мирно и зелено место за одмор, каде ќе уживаат во друштво на своите деца, внуци и пријатели. Во трката со секојдневните обврски, сите ние сакаме на момент да здивнеме, да ја почувствуваме убавината на зелената околина и да се забавуваме со најмилите. Ни претставува задоволство што им овозможивме на жителите на Општина Центар, во срцето на градот да добијат зелено катче“, изјави Илија Илоски, главен оперативен директор и член на Управниот одбор на Комерцијална банка.

Општина Центар и во наредниот период ќе продолжи со активности и проекти што имаат цел да го подобрат урбаното живеење, а преку соработката со општествено одговорни компании како Комерцијална банка, ќе бидеме пример и поттик за позитивни општествени промени во државата.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

„Анима мунди“ бара да почне процес на затворање на зоолошките градини

Здружението за заштита на животните „Анима мунди“ бара да се започне процес...

АКТУЕЛНО

Хуманитарен настан за лекување на Кара Селовска

Општина Центар денес во Паркот на Франкофонија организира музички хепенинг за собирање...

АКТУЕЛНО

Четирите дами на „Destiny Quartet“ ги наполнија со љубов срцата на публиката во Филхармонија со „Јовано Јованке“ и „Џипси сонг“

Четирите дами Гергана Алексиева и Венета Гудева на виолина Александрина Митева на...

АКТУЕЛНО

Јуниорите на Работнички ќе тренираат бесплатно во салата на „Коле Неделковски“

Советот на Општина Центар го усвои предлогот на градоначалникот Горан Герасимовски за...