АКТУЕЛНО

Конференција за врсничко насилство во Меморијалниот центар на Холокаустот

Конференцијата „Сите во акција за справување со врсничко насилство“ ќе се одржи денеска во Меморијалниот центар на Холокаустот во Скопје.

Конференцијата е завршен настан на проектот „Сите во акција за безбедни училишта“ – поддржан од Механизмот за граѓанска отпорност (МГО), во рамки на проектот „Техничка поддршка за подобрување на овозможувачката средина за граѓанските организации во Република Северна Македонија“ што се финансира од ЕУ, реализиран од Здружението на граѓани „Рубикон“ од Скопје.

Учесниците на конференцијата ќе имаат можност да дискутираат и да дознаат нешто повеќе за фактичката состојба, превенцијата, препознавањето и справувањето со различни форми на врсничко насилство.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Кучешки маскенбал во Скопје

Во организација на ЈП „Лајка“ вчера во градскиот парк се одржа максенбал...

АКТУЕЛНО

Центарски улици 2 – Светски ден на уметноста

Уметноста е забележан момент. Смрзната слика која мигот го отсликува, поставен како...

АКТУЕЛНО

Бесплатни билети за учениците од Центар во театар за деца и младинци

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски потпиша Меморандум за соработка со Националната установа „Театар...

АКТУЕЛНО

Конечно, тргнати новогодишните куќарки од плоштадот

Град Скопје вчера ги тргна новогодишните куќарки од Плоштад Македонија. Екипи од...