КУЛТУРА

Промоција на Прирачник за менторство посветен на жените и девојките

Во Националната Галерија Даут Пашин Амам вечер ќе биде промовиран Прирачник за менторство изработен од Радмила Живановиќ и Ивана Маринчек Михајловиќ.

Како што информира Здружението за еднакви можности – Мрежа Стела, Прирачникот има за цел да направи исчекор во делот на афирмирање на менторството како клучен дел од оснажнувањето на жените и девојките во нашето општество.

Предвидена е и дискусија за солидарност меѓу жените и поддршката на нивното учество во опшествениот, политичкиот и економскиот живот.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

КУЛТУРА

Специјална проекција на „Молкот на разумот“ во МКЦ

На 12 декември (вторник) со почеток од 20 часот во киното „Фросина“...

КУЛТУРА

Парите од продажбата на „Цепај сине“ ќе се донираат за Детската клиника во Скопје

Авторот Зоран Спасов-Ѕоф и издавачката куќа „Арс Ламина“ ќе ги дадат сите...

КУЛТУРА

Премиера на „Демнејќи го Годо“ од Драго Јанчар во Театар Комедија

На 12 декември (вторник), со почеток во 20 часот, на малата сцена...

КУЛТУРА

Седмо издание на „Винодонија“ на 8. и 9. декември во Скопје

На 8 и 9 декември во Скопје ќе се одржи седмото издание...