АКТУЕЛНО

Поделени хуманитарни пакети за пензионерите со најниски примања во Ѓорче Петров

Општина Ѓорче Петров заедно со хуманитарната организација „Свети Спас“ поделија хуманитарни пакети на пензионерите со најниска пензија и трудови лица со инвалидитет, за како што велат, да им помогнат во време кога секое семејство се соочува со финансиски потешкотии поради високите цени на домаќински производи.

„Наша задача како локална самоуправа е да се грижиме за нашите сограѓани и да обрнеме внимание на загрозените категории коишто навистина се соочуваат со големи егзистенционални проблеми.Човечки и христијански е да се помага и да се прават убави работи, особено кога се работи за наши пријатели, роднини, сограѓани кои имаат потреба од наша помош“, вели градоначалникот Александар Стојкоски.

Тој додава дека се надева дека и во иднина ќе им излезат во пресрет на граѓаните кои имаат потреба од помош.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Лицата со попреченост може да поднесуваат барања за повластено користење на јавниот превоз

Заинтересираните граѓани, лицата со оштетен вид, лицата со оштетен слух, лицата со...

АКТУЕЛНО

Аеродром станува првата смарт-општина во Македонија – објавен повикот за избор на стратешки партнер

Општина Аеродром го објави повикот на избор на стратешки партнер кој преку...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош купи седум електрични тротинети за потребите на вработените

Општина Карпош, со издвоени средства од Буџетот набави седум нови електрични тротинети...

АКТУЕЛНО

Жирафата Флопи угинала како последица на малиген тумор на црниот дроб и метастази во белите дробови

По добиените официјални резултати од обдукцискиот протокол за угинувањето на жирафата Флопи,...